Antikorozivne trake

Antikorozivna traka jedan je od načina da se zaustavi proces korozije u cijelosti. Radi se o samoljepljivoj plastičnoj foliji. Kada je postavljena između dvije metalne površine prekinu se procesi elektrolita. Time se sprječava galvanska korozija. To je idealno rješenje kada se kombiniraju dva metala kao što su aluminij i čelik. Samoljepljiva podloga pomaže u postavljanju trake i pruža ravnu površinu koja je otporna na koroziju i na kojoj možete postaviti drugi metal. Na taj se način osigurava učinkovito i ekonomičnu postavljanje.

Primjena

Za vanjsku i unutarnju primjenu.

Prikladne podloge

Za metalne površine.

Boje

Crna

Crna

Detaljni opis

Nastajanje korozije
Do galvanske korozije dolazi kada dođu u kontakt metali s različitim potencijalima elektroda. Jedan djeluje kao anoda, a drugi kao katoda. Posljedica toga je da jedan od metala korodira brže od normale (anoda), a drugi potpuno spriječi koroziju (katoda).

U nekim slučajevima mora doći do korozije, jer se time uspostavlja određena funkcija. U drugim slučajevima, korozija nije poželjna, jer onemogućava učinkovit rad, a to treba spriječiti.

Antikorozivne trake jedan su od načina na koji možete u potpunosti spriječiti koroziju. Antikorozivne trake zapravo su plastične folije s ljepljivom stražnjom stranom. Kad su smještene između dvije metalne površine, obustavljaju proces elektrolize, te time spriječavaju galvansku koroziju. To je izvrsno rješenje kada je potrebno kombinirati dva metala, kao što su aluminij i čelik. Adhezivna osnova olakšava postavljanje i osigurava ravnu površinu, otpornu na koroziju, na koju se može staviti metal druge vrste. Antikorozivne trake predstavljaju ekonomično rješenje. Antikorozivne trake za zaštitu od korozije dostupne su u rolama ili razrezane u komade. Možete ih kombinirati i stvoriti veličinu prikladnu za Vaše potrebe. Role su uvijek na zalihama. Dostupnost rezanih oblika ovisi o količini narudžbe.