Elastične protuklizne trake

Ljepljive trake s posebnom teksturom. Fleksibilne protuklizne trake na dodir imaju meku teksturu, sličnu gumi. Nema skrivenih područja ispod prljavštine. Jednostavne za čišćenje. Viši stupanj prianjanja – protukliznost. Fleksibilne – mogu se saviti do 90°. S obzirom na odgovarajuće boje i jednostavno čišćenje također se preporučuju za označavanje stepeništa.

Primjena

Za vanjsku i unutarnju primjenu.

Primjeri korištenja

Obilježavanje stuba, interijera, u prehrambenoj industriji, za tuševe, na brodovima, u bazenima, za kade, terase …

Prikladne podloge

Za većinu površina, kao što su drvo, kamen, keramika, mramor, granit, pvc, klinker …

termometer-icon

Otpornost na temperaturu

Od – 30ºC do +70ºC.

Boje

Crna, bijela, crvena, žuta i zelena.

Crna

Bijela

Crvena
Pantone/RAL
032U/3020

Žuta
Pantone/RAL
114/1023

Zelena
Pantone/RAL
363/6001

Detaljni opis

Prednosti:

  • meka protuklizna tekstura, na dodir sliči na gumu,
  • bez skrivenih područja prljavštine,
  • lako se čiste,
  • veća protukliznost nego u slučaju gumiranih traka,
  • fleksibilne – mogu se saviti do 90°,
  • također upotrebljive za označavanje stuba,
  • različite boje i širine,
  • pogodne za za prehrambenu industriju.

Nadogradnja gumiranih protukliznih traka
Otkako su se na tržištu pojavile prve vodootporne protuklizne trake, bili smo iznenađeni njihovom popularnošću. Zbog velike potražnje za ovim protukliznim proizvodom predstavljamo vam poboljšanu verziju. Sada Vam možemo ponuditi proizvod s višom razinom prianjanja i potpuno novim osjećajem. Naše fleksibilne protuklizne trake imaju razinu prianjanja, koja je sve do sada bila moguća samo u slučaju abrazivnih materijala.

Jedinstvena meka protuklizna tekstura za lako čišćenje
Fleksibilne protuklizne trake daju osjećaj kao da su napravljene od gume a ne od plastike. Ovaj efekt gume ne samo da je ugodniji na dodir, nego proizvodu omogućuje izvanrednu razinu prianjanja. Adhezija je mjerena koeficijentom trenja (COF). Veći koeficijent znači da je mogućnost klizanja manja. Kako bi se povećala razina koeficijenta trenja, bilo je potrebno promijeniti gornju površinu reljefnog uzorka, te dodati nekoliko komponenti. Fleksibilne protuklizne trake prikladne su za upotrebu u prostorijama gdje hodate bosi, za prehrambenu industriju, označavanje stepenica, itd. Njihova jedinstvena površina lako se čisti i ne oštećuje golu kožu, papuče i sl., kao u slučaju abrazivnih materijala.

Vodootporne i fleksibilne trake
Fleksibilne protuklizne trake su vodootporne. Ljepilo se ne sastoji od vode, tako da se neće razgraditi u vodi. Gornja je površina vodootporna. U slučaju pravilnog postavljanja veoma su učinkovite na plovilima, u tuš kabinama, i na drugim površinama koje dolaze u dodir s vodom.
Trake su dostupne u bilo kojoj širini i u različitim oblicima. Za više informacija, kontaktirajte nas i sa zadovoljstvom ćemo Vam pomoći. Fleksibilne protuklizne trake vrlo su fleksibilne i mogu se saviti do 90°.