Čepaste taktilne ploče od termoplastike

Taktilne oznake s mjehurićima od termoplastike koriste se za upozoravanje slijepih i slabovidnih osoba o opasnostima na putu (stepenice, prepreke, promjene smjerova, pješački prijelazi, kraj željezničkog perona…). Usporedni uzorak s mjehurićima i raspored pločica korisnicima invalidskih kolica omogućuju neometani prijelaz, a izdubljena matrica na našim taktilnim pločicama bolje prianjanje koje posebno preporučujemo na nagnutim područjima.

Primjena

Kako bi se upozorilo slijepe i slabovidne osobe na opasnosti.

Primjeri korištenja

Prije stubišta, pješačkog prijelaza, na kraju perona, kao upozorenje na promjenu smjera …

Prikladne površine

Beton, asfalt

Boje

Bijela.

Detaljni opis

Protuklizna površina
Kontrastno-taktilne oznake – plastomeri izrađeni su od plastomera. Ako se zagrijavaju propanskim plamenikom, mogu se zalijepiti na bilo koju površinu. Prirodno grubi gornji sloj plastomera, od kojeg su napravljene kontrastno-taktilne oznake, pruža odličnu a vjerojatno i najbolju površinu protiv klizanja na tržištu, na koju ne utiču habanje ili vremenske neprilike.

Izglađuje neravne površine
Spojevi i neravne površine unutar kontrastno-taktilne površine mogu smanjiti učinkovitost potonje. Postavljanjem naših kontrastno-taktilnih oznaka smanjuje se mogućnost pojavljanja nepravilnosti površine, pošto završni sloj samo ostavlja minimalne spojeve.

Bez održavanja i izuzetno izdržljive
Kontrastno-taktilne oznake – plastomeri ne zahtijevaju održavanje. Izuzetno su izdržljive i otporne na habanje zbog pješaka i vremenskih uvjeta.

Ekološki prihvatljiv, siguran i čist proizvod
Kontrastno-taktilne oznake – plastomeri ekološki su proizvod koji ne sadrži otrovne tvari. Pigmenti boja su organski i ne sadrže teške metale.