Taktilne ploče s čepovima

Taktilne oznake napravljene su od jakog kamena i kompozitnih smola zbog čega su izvanredno izdržljive i elastične. Mogu se ugraditi i na neravne površine. Protuklizna izdubljena kvadratasta matrica na našim taktilnim pločicama posjeduje odlične protuklizne osobine i nudi odlično prianjanje koje je posebno preporučeno na nagnutim i mokrim područjima.

Taktilne oznake s mjehurićima koriste se za upozoravanje slijepih i slabovidnih osoba o opasnostima na putu (stepenice, prepreke, promjene smjerova, pješački prijelazi, kraj željezničkog perona…). Usporedni uzorak s mjehurićima i raspored pločica korisnicima invalidskih kolica omogućuju neometani prijelaz. S obzirom na potražnju možemo vam dostaviti i „cik-cak“ uzorak s mjehurićima

Prednosti:

  • Jako postojane i izdržljive – 7x manja istrošenost nego kod betona

  • Privlačan izgled

  • Bez dugotrajnih zatvaranja

  • Bez lomljenja ili drobljenja zbog zamrzavanja

  • Bez iskopavanja

  • Visoke protuklizne osobine – čak i za nagnuta područja

  • Jednostavno rastezanje, prilagođavanje

  • Stalna elastičnost ploča i ljepila

  • Nema onečišćenja bukom

  • Za većinu pješačkih površina. Čak i porozne površine

Primjena

Kako bi se upozorilo slijepe i slabovidne osobe na opasnosti.

Primjeri korištenja

Prije stubišta, pješačkog prijelaza, na kraju perona, kao upozorenje na promjenu smjera …

Prikladne površine

Beton, asfalt, keramika …

Boje

Smeđe-žuta, žuta, siva i ugljena.

Detaljni opis

Testiranja:
Taktilne oznake s mjehurićima moraju izdržati stroge kontrole kvalitete kako bi se osigurala dosljednost boje i debljina po cijeloj površini. Naše taktilne oznake nadmašuju protuklizne standarde. Budući da je sigurnost pješaka na prvom mjestu, osiguravaju najvišu kvalitetu protuklizne zaštite.

Taktilne oznake napravljene su od mješavine jakog kamenja i kompozitne smole. Kod normalne upotrebe mogu izdržati 7x duže od iste betonske taktilne oznake. Nakon testiranja koja su bila izvedena u prometnom istraživačkom laboratoriju na temperaturi od 40 °C, na taktilnim oznakama nije došlo do bitnih promjena s obzirom na gubitak visine ploča.

Montaža:
Taktilne oznake može se montirati na postojeće površine s dvokomponentnim ljepilom. Prethodno iskopavanje nije potrebno. Manje nepravilnosti (rupice) na površini mogu se ispuniti ljepilom tako da ispod pločica nema rupica.

Taktilne oznake jednostavne su za rastezanje i može ih se prilagoditi s obzirom na linije pločnika i drugih prepreka na cesti. Taktilne oznake dovoljno su rastezljive za izlaženje ususret mogućim manjim odstupanjima podloge.

Montaža je brza i predstavlja minimalnu prepreku za pješake. Taktilne oznake primjerene su za betonske, asfaltirane i ostale pješačke površine.