Taktilne ploče za kolnike

Oznake upozorenja za kolnike koriste se za upozoravanje slijepih i slabovidnih osoba da se približavaju rubu pločnika. Slijepe i slabovidne osobe tako znaju gdje je rub pločnika i sigurno hodaju uz putove za pješake. Te taktilne oznake ne smiju biti u crvenoj boji.

Primjena

Za upozorenje na rub pločnika.

Primjeri korištenja

Uz rub pločnika.

Prikladne površine

Beton, asfalt, keramika …

Boje

Smeđe-žuta, žuta, siva i ugljena.

Podroben opis

Testovi:
Kontrastno-taktilne oznake za ceste moraju proći strogu kontrolu kvalitete kako bi se osiguralo dosljedno boju i debljinu preko cijele površine. Naše kontrastno-taktilne oznake daleko nadmašuju protuklizne standarde. Budući da je sigurnost pješaka na prvom mjestu, pružaju najvišu razinu zaštite protiv klizanja. Za daljnje pojašnjenje pruženih informacija o protukliznoj zaštiti, osim testiranja proizvođača provodi se i niz drugih neovisnih testova.
Kontrolirani i nekontrolirani prijelazi – razlike

Ispravna primjena:
Za sve nekontrolirane prijelaze najčešće se koriste smeđe-žute kontrastno-taktilne oznake. Ako je kontrast između oznake i podloge dovoljno velik, također je moguće koristiti druge boje (osim crvene). Za sve kontrolirane prijelaze koristi se crvenu boju. Ako je ujedno i temelj crvene boje, potrebno je oko oznaka postaviti kontrastan obrub širine barem 150 mm.
Ispravno postavljanje je najvažnije. Kako bi se osiguralo pravilno postavljanje sustava koji bi onda mogao potrajati što je duže moguće, na raspolaganju smo za daljnje pojašnjenje.