Fotoluminiscentne trake za označavanje

Ispad napajanja na radnom mjestu povećava rizik od nesreća. Fotoluminiscentne trake za označavanje jedinstveni su proizvodi koji pružaju izvrsnu razinu pouzdanosti i sigurnosti, zbog mogućnosti akumuliranja svjetlosne energije, a svijetle zelenim svjetlom u mraku. Fotoluminiscentne trake za označavanje zalijepljene na zidne držače ili na vratne okvire omogućuju sigurno kretanje putom sve do izlaza. Trake su samoljepljive i jednostavne za postavljanje. Njihova korisnost može se vidjeti i u slučaju požara. U nekim zemljama, zakonski je propisano njihovo korištenje.

Primjena

Za vanjsku i unutarnju primjenu.

Primjeri korištenja

Na stepenicama, terasama, ulazima, hodnicima, uredima, izlazi …

Prikladne podloge

Za većinu površina, kao što su drvo, kamen, keramika, mramor, granit, pvc, klinker …

termometer-icon

Otpornost na temperaturu

Od – 5ºC do +50ºC.

O svjetlini

Svjetlina od 0,32mcd / m² je najniža svjetlost koju ljudsko oko još uvijek otkriva.

Detaljni opis

Upotreba fotoluminiscentnih traka veoma je česta u SAD-u, jer Amerika ima najstrože propise za njihovo korištenje. Za objekte visokogradnje, kao što su neboderi, moraju se koristiti trake na zidnoj letvi.
U slučaju požara, vrući dim u sobama i hodnicima diže se prema stropu stvarajući pri tome brojne probleme nesretnim stanovnicima. Dim sprječava da bi svjetlost mogla prodrijeti kroz, zbog toga stanovnici postaju zbunjeni i lako se mogu izgubiti u zapaljenoj zgradi, čak i ako su upoznati s nacrtom zgrade.
Fotoluminiscentne trake obično se koriste kao baza u našim drugim materijalima, uključujući i protuklizne trake sa svjetlećom crtom, protuklizne fotoluminiscentne trake i višenamjenske obloge.

Dostupne su u rolama različitih širina i u gotovo svakoj od mogućih rezanih oblika.

Fotoluminiscentne trake za označavanje pružaju izvrsnu razinu pouzdanosti i sigurnosti.